Over ons

Al sinds 2000 zijn wij actief met Shetlanders. Onze eerste pony was Olivia van de Schouw, een middenmaat vos. Wij hebben haar op een kinderboerderij in Zutphen gekocht en zij was met recht een ontzettend lieve pony en heeft voor altijd een bijzonder plekje in ons hart.

Via buren zijn wij met haar naar de stamboekopname geweest en zij werd vrij soepel in het stamboek opgenomen. Ook hebben wij toentertijd wat omzwervingen gemaakt met zwarte shetlanders. Deze lieten wij toen ook al dekken en zo raakten wij al wat bekend in het wereldje van de hengstenhouders.

Naast onze Shetlanders hebben wij altijd al een paar Haflingers gehad. De liefde voor de Haflingers heeft zich nu ook vertaald in onze Shetlanders, d.w.z. voskleur met blonde manen.

Dochter Paola kreeg ook de smaak te pakken en besloot mee te gaan helpen.
Geleidelijk aan kwamen wij in contact met een aantal gerenommeerde fokkers en zij hebben ons veel geleerd en ervaringen gedeeld.
Inmiddels zijn wij verslingerd aan de Shetlanders en proberen wij een mooie stal op te bouwen. Onze stalnaam Stal van der Laack verwijst naar het riviertje de Laak die achter ons huis loopt. Inmiddels zijn wij zo ver dat wij met onze pony’s een mooie inhaalslag gemaakt hebben en met hen regelmatig keuringen bezoeken.

Wij willen graag een mooie lijn Shetlanders fokken met een voskleur die lijkt op de kleur van de Haflinger, daarbij rasuitstraling, goede bewegingen, mooi behang, maar bovenal een goed karakter!

Onze droom is om met een eigen gefokte merrie een eerste premie te behalen. Voor velen misschien een niet te hoog ambitieniveau, maar voor ons op dit moment een mooi doel!

Peter en Paola Collignon   
Stal van der Laack 

Instagram